Aktiiviset kyläyhdistykset tarttuivat toimeen: ELY-keskus rahoittaa
kuusi kuituhanketta Ylä-Pirkanmaan seutukunnassa

kuituhankekuva

Ylä-Pirkanmaan seutukunnassa ollaan syystä iloisia, sillä ELY-keskus on myöntänyt
alueella rahoituksen kuuteen valokuituhankkeeseen. Viisi hankkeista toteutetaan
Ruovedellä ja kuudes Virroilla.


Vastaavat hankkeet etenevät yleensä keskusjohtoisesti tai kuntavetoisesti, mutta Pohjois-Hämeen Puhelimen kyläkuitumalli tuo hankkeiden toteuttajiksi omaa asuinaluettaan kehittävät paikalliset kyläkunnat ja ihmiset. Pirkanmaalla aktiiviset kyläyhdistykset hakivat itse rahoituksen ja se saatiin kaikille hakemusvaiheeseen asti edenneille hankkeille.


Lisää elinvoimaa koko seutukuntaan


Seutukunnan kylissä iloitaan siitä, että kaikki kuusi hanketta saivat rahoituksen. Mukana olevien kylien on jatkossa mahdollista panostaa nopeaan ja luotettavaan tiedonsiirtoon. Väärinmajan kylän aktiiveille, maanviljelijä Juha Saarilahdelle ja Petri Asikaiselle nopeat yhteydet ovat tärkeitä jo työn puolesta.

-Tietoliikenneyhteydet ovat nykymaanviljelyssä oleellisia. Nykyinen mobiililaajakaista toimii ajoittain hyvin, mutta esimerkiksi loma-aikoina nopeus hidastuu ja yhteydet ovat heikkoja. Kun hanketta alettiin virittää, halusimme ehdottomasti mukaan. Pitää laittaa itsensä likoon ja olla aktiivinen, muuten ei mitään saa, Asikainen ja Saarilahti kertovat.


Myös Ruoveden kunnan johdossa iloitaan hankkeesta. - Tämä on hienoa seutua asua ja yrittää, hankkeet ovat yksi osoitus seudun yhteisöllisyydestä. Olemme kunnan taholta auttaneet organisoinnissa, miten vain olemme
voineet. Mutta kyllä kylissä aktiiviset asukkaat ovat tehneet valtavan työn, iloitsee Ruoveden kunnanjohtaja Eeva Kyrönviita. - Tämä on tärkeä asia myös kunnalle. Kun tietoliikenneyhteydet saadaan nykypäivän vaatimusten tasolle, se lisää kunnan houkuttavuutta sekä yritysten että asukkaiden keskuudessa. On hienoa, että voimme olla etunenässä viemässä kehitystä eteenpäin, sillä olemme elinvoimainen ja kehittyvä kunta.

Kyläkuitumallilla loppukäyttäjät keskiöön

Seutukunnan valokuituhankkeiden suunnitelmat on tehty hyödyntäen Pohjois-Hämeen Puhelimen kyläkuitumallia, jossa selvitetään ensin kyläläisten mielenkiinto hankkeeseen. Seuraavaksi kyläyhdistykset tekevät jo ennen rahoituksen hakemista juridisesti sitovat sopimukset loppuasiakkaiden kanssa. Näin saadaan varhaisessa vaiheessa tietoon liittymien paikat, mikä mahdollistaa urakoiden tarkat hinta-arviot. - Pohjois-Hämeen Puhelimen kyläkuitumalli on todettu toimivaksi tavaksi tehdä tällaisia hankkeita. Mallissamme hankkeet tehdään yhteistyössä alueen kylien ja toimijoiden kanssa, jolloin saadaan näkyväksi alueen ihmisten halu olla mukana. On paremmat
puitteet hakea rahoitusta, kun tiedetään, että valokuitua rakennetaan ihmisten todelliseen tarpeeseen. Nyt sopimuksia loppukäyttäjien kanssa tehtiin yli 650 jo ennen rahoituksen hakemista, kertoo Pohjois-Hämeen Puhelimen myyntijohtaja Jari Liski.

 

Lisätietoja:

Pohjois-Hämeen Puhelin Oy
Myyntijohtaja Jari Liski
044 746 4231
jari.liski@phpoy.fi


Ruoveden kunta
Kunnanjohtaja Eeva Kyrönviita
044 787 1300
eeva.kyronviita@ruovesi.fi


Ruoveden valokuituhankkeet
Sirkku Mäkelä
044 7871 304
sirkku.mäkelä@ruovesi.fi


Virtain valokuituhankkeet
Heidi Tanhua
044 715 1303
heidi.tanhua@virrat.fi

Asiakaspalvelu

Henkilöasiakkaat
ma-pe 8-16
03 486 4300
asiakaspalvelu(at)phpoy.fi

Yritysasiakkaat
ma-pe 8-16
03 486 4200
yritysasiakaspalvelu(at)phpoy.fi

Häiriöilmoitukset

Henkilöasiakkaat
puh. (03) 486 4100 (24h)
vika(at)phpoy.fi

Yritysasiakkaat
puh. (03) 486 4400 (24h)
yritystuki(at)phpoy.fi

Yritystuki

ma-pe 8-16
03 486 4400
yritystuki(at)phpoy.fi

Myymälät

Myymälät avoinna ma-pe 9-17.
Mäntän ja Virtain myymälä suljettu
12-13 lounastauon vuoksi.

Mänttä-Vilppula
Virkamiehenkatu 3
03 486 4280

Ruovesi
Honkalantie 1
03 486 4220

Virrat
Keskustie 7
03 486 4290